Gyíte Anya, ég a zsír!

Szülési szabira ment a bébicsőszünk (a csemetéim nem riasztották el a gyerekvállalástól), így kisgyermekes anyukaként otthoni mozgásforma után kellett néznem. Mostanság Cindy Crawford anyukáknak szánt programjára tornázom (bár van, hogy csak a rövidebb menü fér az időmbe), a gyerekekkel közösen hajtogatjuk magunkat videóról lelesett jógapózokba (ami nekik játszi könnyedség, én abba majd' megszakadok) és a férjemmel megegyeztem, hogy heti egyszer eljutok a csajokhoz step aerobikra. Ez utóbbi számomra az igazi kikapcsolódás, pletyó és gondolkodás nélküli hajtás - mennék gyakrabban, de nem tehetem. Sosem tornáztam otthon, most meg kellett barátkoznom a gondolattal. Alább próbálkozásaim egyik első alkalmáról olvashattok. A tanulság? Addig kell keresni, míg megtalálod, ami megfelel Neked és a lehetőségeidnek, mert mozogni jó és egészséges!

Annyira sikeres volt eddig a szilveszteri fogyókúrás fogadalmam, hogy az év első hetében híztam egy kilót. Ismét felszívtam magam a mérleg láttán, elhatároztam, ha a fene fenét eszik is, meglesz a heti három edzés az életemben. Pár órán belül kiderült, nem jutok el a délutáni aerobikra, nincs aki vigyázzon a csemetéimre.

Két óra körül váratlan sikert könyvelhettem el: el tudtam altatni utódaimat anélkül, hogy én is beájultam volna. Na, itt az alkalom! Edzeni kell, míg alszanak! (Melyik anyuka ne hallotta volna már ezt a felkiáltást, ajánlásként?! Gyermektelen ismerőseim nem értik, mi a fenét nem érek rá semmi izgiset csinálni, amikor a gyerekek úgy vannak programozva, hogy offline üzemmódba lehet őket rakni délutánonként...)
Lelkesedésemben gyorsan leküldtem egy kávét és nekiálltam módszert keresni. Eszembe jutott, hogy biztos van a szekrény mélyén egy régebbi fitnesz DVD, még a gyerekmentes időkből! Hát, ja volt.
Az egyetlen mozgással kapcsolatos lemez a gyerekzáras fiókban (a szomszéd lánytól kapott ajándék pornó-promón kívül) Aerobik Norbi legelső dévédéje! Valami extra akció keretében vettem évekkel ezelőtt, bizonyára azzal az elhatározással, hogy legalább otthon mozogni fogok néhányszor. Mivel ekkor már majd' fél órát pazaroltam el, nem volt mit tenni, felbontottam (origi), beraktam. Alig hallható hangerő, lábujjhegyes ugrálás, visszafojtott önirónia (befelé nevetés). Öt perce sem csetlettem-botlottam, amikor Olivér úgy ült fel az ágyban, mint aki szellemet lát.
- Anyacika, te meg mit gyakorolsz?! - Miután megbeszéltük, hogy anya tornázni próbál, rögtön a kanapéra költözött és onnan lelkesedett, közölve, hogy neki a csajok tetszenek, és ugye nekem is... Pár perc alatt magához tért az anyja mozdulatai okozta döbbenettől és elrohant. - Cuciliiii! Kelj fel, Cucus, nézd má' anyacika mit csinál! - és szó szerint fölrázta a csipától alig látó húgát.
Hamarosan mindketten körülöttem dongtak, lelkesen ugráltak, kergetőztek, én meg tovább botladoztam. Olivér minden bénázásomon hangosan nyerített! (Nem értem, honnan vágja egy hároméves kölyök, hogyan is kellene tökéletesen kivitelezni egy otthoni edzésprogramot!) Norbi meg idegesítően jól érezte magát a képernyőn, amit nem átallott rendre közölni is. Nehezítette a dolgomat, hogy akárhányszor földközelbe kerültem (pl. fenékerősítő gyakorlat), azonnal ketten ugrottak a hátamra. Hajrá, gyíte, ég a zsír!
Minden ötödik percben használnom kellett a PAUSE gombot a lejátszón, mert tea, bili, pelus, uzsi, zsepi kellett a kölyköknek, vagy épp a kedvenc játék gurult a kanapé alá.
A program végére teljesen kikészültem. Úgy éreztem, semmit sem mozogtam, mégis mindenem fájt. Hiányzott az elégedettség és még valami. A kikapcsolódás.
Akkor elhatároztam, akárhogy is, de eljutok a klubba rendszeresen és hagyom az otthoni ugrabugrit! Döntésemet egy egész tábla csokoládéval koronáztam meg. Norbi meg mehetett vissza a pornó mellé.

A csoki és a férjem nonstop dolgozós hete romba döntötte az elhatározást. Másnapra sikerült beszerezni más típusú tornavideót, ami jobban megfelelt az én lehetőségeimnek és mentalitásomnak. Azóta egész garnitúra fitnesz lemezem van és nem félek használni...
(A cikket beküldte: bdioda)Gyorsabban, magasabbra, erősebben!
Két nő, egy szoba, egy DVD és húsz végtelen hosszúnak tűnő perc…Talán így foglalhatnám össze röviden felnőtt életem első és meghatározó tornaélményét, melybe naivan vágtam bele, de a végén bölcsebben távoztam. Majd így fogyok én! »

Mellizom gyakorlatok
A következő gyakorlatsor célja a mell feszesítése, illetve feszességének megőrzése. A szép dekoltázs nagyon dekoratívan mutat egy nőn, de ehhez olykor tenni is kell érte. Érdemes dekoltázs krémekkel ápolni ezt a területet, hogy a bőr öregedését késleltessük és... »
Minden jog fenntartva © 2024, www.90naposdieta.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) 90naposdieta.hu | WebMinute Kft.