Kategória: Mozgásformák, sport

Újra fitten szülés után

Nem tudom ti hogy vagytok vele, de rendszeresen bosszantanak azok a média hírek, hogy XY sztár már 6 héttel a szülés után ugyanolyan bomba alakkal mutatkozott, mint amilyen a teherbe esése előtt volt. Nekik miért olyan könnyű az, ami a legtöbb átlag nőnek a kínok kínjával egyenlő?

A dolog titka állítólag a mozgás és a táplálkozás. Természetesen nekünk mindezekkel magunknak kell megküzdenünk, mivel kevesen mondhatjuk el magunkról, hogy a GYES/GYED mellett telik magán dietetikusra és személyi edzőre, akik az egész napot velünk töltve figyelik mit eszünk és mennyit sportolunk.

Az első szülés után néhány hétig fel sem merül bennünk a külsőnk. Örülünk, ha alhatunk, ha valaki elénk teszi az ételt és kerül valami a gyomrunkba. Az éjszakák és a nappalok a gyermek körül forognak egy ideig, de eljön az a pont is, amikor a tükörbe nézünk és elkezdünk vágyni arra, hogy a régi holmikat is fel tudjuk venni és újra legyen önbizalmunk és csinosan mehessünk ki az utcára sétálni a kicsivel.

Az első kulcsszó már el is hangzott: séta.
Ha másra nem, erre amúgy is szakítunk időt, hiszen a picurt ki kell vinni levegőzni, nekünk is jót tesz, ha kiszabadulunk a 4 fal közül.
A sétát tekintsük testedzésnek, szedjük a lábunkat, ne csak andalogjunk és máris SPORTOLUNK! Máris tettünk a régi formánk visszanyeréséért valamit, ami ráadásul nem is olyan nehéz.

Amíg otthon vagyunk a gyerekkel, nem olyan egyszerű eljutni edzőterembe, ezért a séta mellé legfőként a szobai edzőgépek, illetve a videóról, dvd-ről végezhető tornák jöhetnek szóba.

Jómagam egy szobabicajt szereztem be és ha máskor nem, hát az esti filmnézés alkalmával tekertem rajta. Eleinte nagyon nem élveztem, de fokozatosan emeltem az adagot és a nap egyik fénypontja volt, amikor kipirosodva, leizzadva végül leszállhattam róla. Úgy éreztem, tettem valamit magamért amellett, hogy egész nap "kiszolgáltam" :) egy kisbabát és végrehajtottam a napi rutin házimunkát.

Ha már bártan kimozdulunk a gyerekkel és nagyobb városban lakunk, akkor biztosan találunk alkalmat a közös mozgásra is. Egy ideig jártam egy baba-mama tornára, ahol a gyerekeket is megmozgattuk az első 10 percben, majd utána különféle testgyakorlatokat végeztünk a többi kismamával, a babákat néha súlyzóként is használva. :) Nagyon jó volt, ráadásul ismerkedésre is alkalmas, barátkozni is lehet a többi hasonló cipőben járó anyukával.

Ha már a mozgásra időt és energiát szántunk, akkor már csak az étkezésekbe kell valamiféle rendszert vinni. A szülésem után maga voltam a káosz ezen a téren is. Sokszor félnapokig semmit nem ettem, mert úgy éreztem, egy percem sincs rá, aztán amikor a férjem hazaért és csinált pár szendvicset, akkor jól befaltam belőlük.
A szoptatás alatt nem szabad éhezni, rendszeresen értékes tápanyagokkal kell ellátni a szervezetedet, hogy a kicsit is megkapja őket az anyatejen keresztül. A koplalásos diéta tehát kimondottan tilos!
Próbáljunk odafigyelni arra, hogy a nasikat, a sütiket kiiktassuk, csökkentsük a cukor és a finomított fehérliszt bevitelét, előtérbe helyezve a teljes kiőrlésű péksüteményeket, a húsokat, zöldségeket, gyümölcsöket és a hatás nem marad el.
Lehet, hogy nem azonnali, mint ahogy mindeki szeretné, de fokozatosan leolvadhatnak azok a kilók, amik a terhesség után még rajtunk maradtak.
(A cikket beküldte: Merci)Végre elhatároztam magam! Lefogyok! De miért csak jó alakú lányok vannak a konditermekben?
Úgy vettem észre, hogy ahova én járok konditerembe, ott csak jó alakú lányok (és persze pasik) vannak. Vajon mindenhol így van ez? Gyerünk "duci sorstársaim" fogjunk össze, és mutassuk meg, hogy mi is képesek vagyunk a mozgásra! »

Könnyített 90 napos fogyókúrám
90 napos fogyókúrába kezdtem, de nem igazán bírtam az eredeti szabályokat. Módosítottam rajta egy kicsit és így is sikerült 13 kilót fogynom. Remélem tudok segíteni azoknak, akik hozzám hasonlóan nehéznek találják az eredeti 90 napost. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.90naposdieta.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) 90naposdieta.hu | WebMinute Kft.