Kategória: Mozgásformák, sport

Miért félnek a nők a súlyzós edzéstől?

A cikkem a kardióedzésről és súlyzós edzésről szóló magyar népmesék tisztába tételéről szól. "Nem akarok úgy kinézni nő létemre, mint Schwarzenegger! Én csak fogyni akarok, hogy nyárra jól nézzek ki." Oké, akkor ne guggolj 300 kilóval, és ne használj szteroidot!

Kezdeném egy kis bemutatkozással:
22 éves lány vagyok, NEM vagyok személyi edző. 2 éve kezdtem el konditerembe járni, viszont előtte sem állt távol tőlem soha a sport. Ez idő alatt volt már alkalmam jó pár személyi edzővel megismerkedni, és sok okosságot tanulni, amit időről időre a saját testemen is tapasztaltam.

Ha lemegy az ember egy terembe, általában mit lát, hogy edzenek a nők? 80%-uk csak a kardiógépeket használja, de azt is értelmetlenül. Sétál a futópadon, teljesen kényelmes sebességgel a lépcsőzőgépen, vagy biciklizik, azt is szinte már unalmas "sebességgel", közben még a telefonját is van ideje nyomkodni, és ha 40 percig tartaná ezt az iramot, még akkor sem kezdene el izzadni egy cseppnyit sem. A kardió edzéssel zsírt égetünk, persze csak ha megfelelő intenzitással végezzük, ezzel legyünk tisztában.

Kérdem én... 45 kilós lányok, akikre pont hogy egy kis tömeg kellene, miért csak kardióznak, miért nem használják a súlyokat? Tömeg alatt értsd: zsír + izom megfelelő aránya.
Nem, nem lesz a futástól izmos feneked.
A biciklizéstől sem, meg az ellipszis géptől sem. Tudod mitől lesz? Ha súllyal guggolsz jó mélyre.


- Nem akarok túl izmos lenni.
- Nem akarok férfias kinézetet.

Tudjátok, mennyi meló, mennyi táplálék kiegészítő, mennyi idő, és mekkora súly kell ahhoz, hogy ez megtörténjen? Még egy pasi esetében sem egyszerű összehozni, de a csajoknak kétszer ennyi vért kell izzadni ehhez, ugyanis minket az Isten nem áldott meg olyan izomzattal gyárilag, mint a férfiakat.

A testépítők lennének a legboldogabbak, ha ez ilyen egyszerűen menne, higgyétek el.

Szó sincs arról, hogy a kardióedzés rossz, sőt! Nagyon jól megférnek egymással a súlyzós edzés mellett. Ám súlyzós edzés a legegyszerűbb és leggyorsabb módja az alakformálásnak. Úgy tudod növelni az erődet, hogy közben egy igazán nőies alakot formálsz. Lehet, hogy a mérleg nem ezt tükrözi, de a ruháidon észreveszed, hogy jobban állnak. Az izomzat nehezebb, mint a zsír, de ahogy például a hasizmaid erősödnek, a hasad laposabb lesz és ahogy a farizmok és lábak edződnek, úgy lesz a nadrágod egyre lazább (megfelelő étrend mellett persze).
A diétázásba most nem mennék bele, őszintén megmondom ahhoz nem értek, és a cikk sem erről szól, én pedig nem okoskodok olyan dolgokról, amikkel nem vagy 100%-ig tisztában, ugyanis én soha életemben nem diétáztam még.

Egyetlen dolog amit az étrenddel kapcsolatban javasolni tudok: Felejtsd el az ostoba fogyókúrákat és diétákat a Kiskegyedből meg a Cosmopolitan-ból, és keress fel egy személyi edzőt, aki SZEMÉLYRE SZABVA készíti el az étrendedet!

Összefoglalva:
Lányok, nők! Ne féljetek a súlyoktól. Ne féljetek emelni a súlyokon, feszegetni a saját határaitokat. Az erős nő szexi. Az egészséges nő szexi. A szteroidokkal feltuningolt férfira hasonlító nő nem szexi.

(Egy pár gondolatot csentem innen: vitalzone.hu, shop.builder.hu)
(A cikket beküldte: ~Fluttershy)Az Aviva-módszer bemutatása
Nőiességünk számtalan örömmel és szépséggel áld meg bennünket, a női létnek vannak azonban kínokkal és szenvedésekkel teli napjai is. Az Aviva-módszer segítségével magunk vehetjük kezünkbe ezek irányítását. Mikor jön már meg végre? S ha nem, miért nem? Mit... »

Receptek 90 naposhoz
Gyakorló 90 naposoktol gyûjtöttem össze a recepteket gondolom hogy találtok valami újat is a receptek között. »
Minden jog fenntartva © 2024, www.90naposdieta.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) 90naposdieta.hu | WebMinute Kft.