Kategória: Mozgásformák, sport

Capoeira aerobik

A Capoeira aerobik Magyarországon Czanik Balázs által kifejlesztett brazil küzdősportból a Capoeirából átvett táncos elemekkel bővített speciális aerobik stílus.
Ez az aerobik stílus egyre kedveltebbé válik a hazai aerobik piacon.A Capoeirát,mint küzdősportról annyit mindenféleképpen tudni kell,hogy dél-amerikai rabszolgák alakították ki.Szerettek volna egy küzdősportot fejleszteni,de mivel gazdáik nem engedték kénytelenek voltak táncos elemeket alkalmazni,hogy leplezzék sportjukat.


Ez a magyarázat arra,hogy a Capoeira aerobik órákon találkozhatunk táncos és küzdősportra jellemző gyakorlatokkal.A kettő ötvözése egy igen intenzív edzés órát eredményez.Balázs igyekezett minél inkább leegyszerűsíteni a Capoeira elemeit.

Az egészség megőrzése érdekében tökéletesen tudjuk alkalmazni ezt a mozgás formát.A sajátos Capoeira gyakorlatokon,lépéseken kívül,leginkább abban különbözik a többi aerobik fajtától,hogy az említett hátizmon kívül a combhajlítót,haránthasizmot és a farizmot komplexen és sokkal jobban dolgoztatja meg.

Akik derekukról csípőjükről szeretnének fogyni vagy gyönyörű kidolgozott has,comb,és hátizmot szeretnének azok nem csalódnak.

Korra és nemre való tekintet nélkül ajánlható mindenkinek.Különösen előnyös azoknak,akik gyakran panaszkodnak hátfájásukra,vagy akik sok időt tőltenek el a számítógép előtt.

A Capoeira aerobik során annyira megerősödnek a hát izmai,hogy leveszik a terhelést a gerincről,és ez által nem az izületeket terheljük.

A gyakorlatok kezdő szinten nem tartalmaznak bonyolult koreográfiákat,de haladó szinten már látványos és élvezetes kombinációk alakíthatók ki.

A leírtakat saját magamon tapasztalom,és napról napra egyre jobban erősödöm.Szabályosan érzem azt,hogy a hát izmai leveszik a derekamról a terhelést.Ez által még a tartásom is szebb lett.
Könyedebben és fittebben érzem magam.Eddig két dvd jelent meg.Májusban várható a harmadik.Aki belekezd,annak sok sikert kívánok.Érdemes,mert megéri.

Jó tanács:Mindenképpen tartsátok be a lemezen hallható utasításokat.Nem kell megijedni,nem vészes,csak úgy,mint minden sportnál,vigyázzni kell,hogy a térd soha ne legyen előrébb,mint a boka,mert könnyen megfájdulhat.Ez a kitöréseknél van csak.
(A cikket beküldte: Rika1)Tapasztalataim a Reviber Plus vibrációs tréningpadról
Elöljáróban magamról annyit, 61 éves múltam, mindig szerettem sportolni, mozogni. 55 éves koromig rendszeresen futottam, különböző kondigépeken dolgoztam, edzéseket vezettem sportolóknak és amatőröknek egyaránt. Mindig munka mellett, általában a magam... »

90 napos diéta, nekem bevált!
Sok diétát kipróbáltam. Jártam már orvosnál is, aki kimondottan az anyagcserével foglalkozik, próbáltam már drága fogyasztószereket is, de egyiknél sem volt sikerélményem, ami a fogyást illeti. Csak híztam és híztam! Ez egy olyan diéta, ami nem kerül különösen... »
Minden jog fenntartva © 2022, www.90naposdieta.hu | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | Kapcsolat: info (kukac) 90naposdieta.hu | WebMinute Kft.