Weboldalunk cookie-kat használhat, hogy megjegyezze az egyedi beállításokat, továbbá statisztikai célokra és hogy a személyes érdeklődéshez igazítsa hirdetéseit. További információ


Kategória: Mozgásformák, sport

A Kangoo Jumpsról szubjektíven

Évekkel ezelőtt tűnt fel először a tévében ez a mozgásforma. Már akkor is nagy érdeklődéssel néztem, merengve azon, hogy vajon egyszer lesz-e alkalmam kipróbálni. A Sors úgy hozta, hogy eljött ez a nap, kangoo cipőt öltöttem a lábamra, ami valljuk be, az én súlyommal már önmagában is csodaszámba ment. :)))

Egy dolog, hogy az ember sokszor nem érez elég bátorságot új dolgok kipróbálására, pláne nem, ha egy furi cipőt kell a lábára húznia, amiben majd pattogással egybekötött feladatok várnak rá.

A másik, a fontosabb dolog számomra mindig az, hogy felmérem, passzolok-e az adott szituációba, nem lesz-e ciki, kellemetlen, égő...
Amikor a fitness teremben először láttam a kangoo órát, az ácsingózás mellett azt éreztem, hogy vér ciki lenne ott szerencsétlenkedni a sok feszes popsi között. :))

Egyedül természetesen nem is jutott volna eszembe erre vállalkozni, de baráti "hátországgal" a kínos helyzetek is tudnak viccesek lenni, az ember egy jó barátnő mellett olyankor is tud magán nevetni, amikor inkább elsüllyednie kellene.

A lényeg végülis az, hogy kipróbáltam! A tér és idő kontinuumban a kangoo cipő és én egyazon pillanatban és egyazon helyen találtuk magunkat. :)

Mindenekelőtt el kell mondanom, hogy a kangoo jumps sokkal nehezebb, mint ahogy azt a külső szemlélő gondolná. Amikor a korábbi órákat az üveg túloldaláról néztem, úgy gondoltam, a cipő csak úgy felpattintja a hordozóját, és csak a koreográfiára kell figyelni, mozgatni a karokat, lábakat. Hát nem.

A kangoo cipő nem pattog magától, bele kell adnod az erőd, a súlyod, csak akkor pattogsz rendesen.
Ráadásul maga a cipő sem 2 dekagramm, a lábemelési feladatok hatékonyságához a súlya is nagyban hozzájárul. Az ember esetlennek is érzi magát, mert a koreográfia követése edzett, táncos lábakat követel. :)
De amikor sikerül egy-egy mozdulatsor.... hát az valami felemelő érzés! (Szó szerint) :)))

Egyébként spinningelni járok. Akik még nem próbálták, mindig elcsodálkoznak rajtam, hiszen kimerítőnek és izzasztónak tudják ezt a sportot. Hát azt kell mondanom, a kangoon legalább dupla annyira izzadtam, mint a spinningen. (Kicsit megnyugtatott, hogy előttem egy olyan csajszi pattogott, akinek a kora és a súlya is az enyém fele lehetett, és folyt róla a víz! :)))

Egyszóval az biztos, hogy jól megmozgat a dolog, és a garantált "vízveszteség" miatt inni is kell néha közben. Azt vettem észre, hogy a teremben egyébként a tudásfok függvényében rendeződtek el a lányok. Elől voltak vérprofik, hátul az überbéna kezdők. Persze mi is!!! :)))) Szóval ha rászánod magad, és kipróbálod ezt az érdekes dolgot, próbálj a tudásodnak és önbizalmadnak megfelelő pontra helyezkedni. :) Ha félsz, vigyél magaddal valakit, együtt mulatságosabb az egész. Úgy gondolom, mindenképp egy felejthetetlen élmény, sőt, lehet, hogy még bemerészkedek 1-2 órára és egyre ügyesebb leszek majd! :)


Ui: mindenképpen hosszúszárú és vastag zoknit vigyél magaddal, akkor a cipő sem fogja kitörni a lábad. Ja, és első órán mindenképp kérj segítséget a cipő és a betét kiválasztásához az edzőtől!


Gumiszalag - gyakorlatok bárhol, bármikor
Ismét egy sporteszköz, amit orvosi szakterületeken, rehabilitációs kezeléseken használtak, de néhány éve felbukkant az edzőtermekben és az otthon végezhető tornák gyakorlataiban is. Sokoldalúan használható, szinte bárhol, bármikor. »

Az én 90 naposom
„Ha most szakítasz velem, nem lesz sosem másik pasid, mert ronda vagy és kövér” – kaptam meg ezt a mondatot 3 évvel ezelőtt, 173 centi magasan, 59 kilósan. Én mégis szakítottam, majd rám talált jelenlegi párom - és minél boldogabb lettem, annál... »
Minden jog fenntartva © 2020, www.90naposdieta.hu | Jogi nyilatkozat / Adatvédelmi tájékoztató | Kapcsolat: info (kukac) 90naposdieta.hu | WebMinute Kft.